VOLLEY DE HAAN

Menu

Weeral jeugdtitels voor Volley De Haan!

onze kadetten

Ook in het seizoen 2016 - 2017 behaalde onze club een paar jeugdtitels. De U15 meisjes werden met een totaal van 51 punten kampioen in U15 E, de sportline ploegen haalden een titel binnen in de 1° fase van het kampioenschap.

Het seizoen 2016 - 2017 zit er zo goed als op (de U15 meisjes spelen nog een eindronde) en we kunnen stellen dat het een goed seizoen geweest is. Volley De Haan A haalde met 25 punten een negende plaats binnen, de beloften van die ploeg werden knap vijfde met 32 punten. Onze jonge fanionploeg deed daarmee wat van ze verwacht werd, zonder al te grote problemen meedraaien in tweede provinciale en vooral veel ervaring opdoen. De reeks was zeer evenwichtig en heel wat ploegen waren aan elkaar gewaagd. Enkel tegen de top-drie haalde onze ploeg geen punten, maar tegen al de rest werden wel punten gesprokkeld. In de heenronde werden 11 punten bijeen gespeeld, in de tweede helft 14 punten! Proficiat aan de speelsters, maar zeker ook aan trainer/coach Yves Brouwers die de jeugdige bende heel wat bijbracht. De opdracht voor het komende seizoen is nu bevestigen en in de top-vijf eindigen!
Volley De Haan B kende een moeilijk seizoen. Inplaats van de 14 speelsters die er aanvankelijk voorhanden waren, werden het er uiteindelijk 9, zodat al voor de competitie besloten werd forfait te geven voor de beloftenwedstrijden. Voor trainer Rudy Duvillier werd het een allesbehalve gemakkelijk seizoen. Hij moest roeien met de riemen die nog overschoten en het was dikwijls echt behelpen om tot een voltallig team te komen. Toch behaalde deze ploeg nog vijf overwinningen en werd de laatste thuiswedstrijd zegevierend besloten. Jammer genoeg verdwijnt deze ploeg en verhuizen enkele speelsters naar het naburige Bredene. Chapeau voor Rudy Duvillier dat hij het tot het einde volgehouden heeft.
De grootste verrassing van het voorbije seizoen is ongetwijfeld de U15-ploeg. Ook hier zorgden een paar afhakingen ervoor dat het potentieel niet groot was, maar trainer/coach Jerry Peeters liet zich niet kisten en toog met veel enthousiasme aan het werk. En kijk, met succes, want deze U15-ploeg stond gans het seizoen binnen de top-drie gerangschikt en sloeg met een schitterende 1-3 zege bij Ruddervoorde op het juiste moment toe en veroverde de eerste plaats. Die werd niet meer afgestaan, zodat de Kiddybul-kurken na de laatste wedstrijd mochten knallen: onze U15 meisjesploeg is kampioen! Een dikke proficiat aan de meisjes, maar vooral ook aan trainer/coach Jerry, die hen heel wat bijbracht!
De miniemenploegen waren over het algemeen jonger dan hun tegenstrevers en betaalden heel wat leergeld. Trainers Natacha Vanhille en Marijke Vranken leerden de jonge groep heel wat bij en haalden soms verrassende uitslagen. Talentjes zijn er zeker aanwezig, maar het zal toch hard werken blijven om dat talent naar boven te halen.
De Sportline-ploegen domineerden de 1° fase van de competitie, zodat besloten werd in de tweede fase moeilijker reeksen op te zoeken. Daarin stelden onze ploegjes zeker niet teleur, wel integendeel. Tegen iedere tegenstrever werden heel deftige wedstrijden afgewerkt. Proficiat hier aan de trainers Rudy Duvillier en Marijke Vranken voor hun geduldig werk.
En dan hebben we nog de imposante groep bal/ballers, wekelijks gesteund en opgeleid door een trainerscorps onder leiding van Ina Dewulf. Sarah Koelman en Milan Dufraing zorgden hier voor de perfecte assistentie. Hoogtepunt was zeker de deelname aan het laatste VIS-tornooi in Zwevezele, waar niet minder dan 17 bal/ballers en Sportliners aan deelnamen. Proficiat jongens en meisjes en begeleiders Ina en Rudy!
De recreatieploeg Le Kok Sportief kende geen gemakkelijk seizoen, maar slaagde er niettemin in om het behoud te verzekeren in de hoogste reeks. Voor het volgende seizoen ziet het er alleszins beter uit met de komst van vier nieuwe speelsters.
Zo, de competities zitten erop, maar daarmee zit het werk voor het bestuur er nog niet op. In een jeugdbestuursvergadering werden de lijnen al uitgezet voor de volgende competitie, de jeugdploegen werden ingedeeld en ook de fanionploeg krijgt stilaan vorm. Maar ook de organisaties, noodzakelijk om het finantieel plaatje rond te krijgen, komen eraan. Zaterdag 6 mei organiseren we een rommelmarkt op de Oude Loskaai, Tramlijn - Oost, Rembrandtlaan en Nieuwe Rijksweg, op zaterdag 13 mei is er de voorjaarswandeling met start in de Heideschool, op 2 juli de Walk met start vanuit de Sporthal en op 12 en 13 augustus het 44ste Internationaal volleybaltornooi. Voor die organisaties is er hulp vandoen, iedereen kan zich aanmelden bij het bestuur.
Rest me nu enkel nog iedereen die meehielp om het seizoen tot een goed einde te brengen, te bedanken, de scholieren en studenten veel sterkte toe te wensen voor hun examenperiode en iedereen een prettig en deugddoend verlof toe te wensen.
Uw voorzitter
Eric Van den Broucke